Kültür Aşıklarının Uğrak Yeri: Kråkeslottet Senja

 

Küçük bir kuzey kasabasında aklınıza gelebilecek tüm kültürel etkinliklerin, festivallerin, dansların, konferansların, sergilerin hatta ve hatta düğünlerin bile gerçekleşebildiği bir yer var mı bildiğiniz? Bu sorunun cevabına Kråkeslottet Senja diyerek yanıt verebilirsiniz. Büyülü kuzey ışıklarına sahip Norveç’in Skaland bölgesinde yer alan bu eşsiz ev yaklaşık on yıldır birçok etkinliğe ev sahipliği yapmaktadır.

Bu ev son derece farklı iki kültür akımını birlikte karşılıyor. Birincisi Norveç deyince çoğumuzun aklına gelebileceği gibi balıkçılık, ikincisi de tabiî ki sanat. Çoğu insan evin büyülü,eşsiz ve aynı zamanda gerçekçi bir imaja sahip olmasının nedenini buna bağlamaktadır.

kultur

Son on yıldır bu kültür evinin her sene Temmuz ayında gerçekleştirdikleri “Kråkeslottfestivalen” adlı bir festivalleri bulunmaktadır. Başta Moddi olmak üzere farklı müzik türlerinden İskandinav müzisyenlerin performanslarını sergiledikleri bu festivalde dinleyicilerin nordik müziğe doyduklarını söylesek yalan olmaz sanırım.

kultur12

Sanat ve kültür için yaşayan ve nefes alan insanların, evi bu amaç doğrultusunda kullandıklarını ve “herkes” için olmadığını ifade eden bir vizyona sahip Kråkeslottet sayısız kültür aşığını misafir etmeye devam ediyor. Eğer ki yolunuz şayet bir gün Norveç’e düşerse ve siz de bir kültür aşığıysanız bırakın ayaklarınız sizi bu eve götürsün.

krakeslottet_vidvinkel_880x486

 

1 comment
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir