Keşif: Mew

Güzel Nordik ülkelerinden daha da dinlenilesi grup çıkar mı? Demeyin çünkü şimdi sizleri Danimarkalı indie rock grubu Mew ile tanıştırmanın vakti geldi. 1994 yılında Danimarka’nın Hallerup şehrinde Jonas Bjerre (vokal), Bo Madsen (gitar), Johan Wohlert (bass) and Silas Utke Graae Jørgensen (davul) tarafından kurulan Mew ülkelerinde oldukça saygın bir gruptur.

Grup üyelerinden Bo Madsen’ın kendilerini duyguların ve düşüncelerin karışımı  bir “indie stadium” olarak gördüklerini söyleyen bu grubun şu ana kadar 5 albümleri bulunuyor: A Triumph for Man(1997),Half the World Is Watching Me(2000),Frengers (2003),And the Glass Handed Kites (2005),No More Stories (2009). Geçtiğimiz hafta ise 6.albümleri olacak “+-“  adlı albümün 27 Nisan’da çıkacağını duyurdular. Bu haberin uzun bir aranın ardından dinleyenlerini sevindirdiğini söylemek yalan olmaz sanırız. Ayrıca yeni albümün tadına erkenden bakmak isterseniz de grup “Satellite”  şarkılarını internet üzerinden yayınladılar.

Grubun şarkılarında ülkelerinin havasından etkilendiklerini söylemek mümkün fakat müzikleri havaları gibi kesinlikle depresif değil, daha çok melankolik ve büyülü diyebiliriz.Çünkü müziklerindeki özgün yapı o kadar güçlü ki sizi alıp öylece götürmesinin farkına bile varamayacaksınız.

Birkaç farklı şarkının iç içe geçmesiyle oluşturulmuş hissi veren uzun şarkılarıyla ve rüya içinde rüyadaymışsınız hissi veren zengin melodileriyle çoğu indie grubundan farklı bir yere alıp konulası olan bu gruba bir şans vermeniz şiddetle tavsiye edilir.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir