Norveç ‘in Atilla Taş İhtiyacını Gideren İkili: Ylvis

 

Absürtlükte çığır açan yetenek dolu Norveçli Ylvisaker kardeşler geçtiğimiz aylarda yeni şarkılarını paylaştılar. Daha ne kadar saçmalayabiliriz? diye yeniden düşünmüşler olacaklar ki çektikleri “Yoghurt” klipleri ile bizde hala cevher var mesajını vermişler.

 

Modern müziğe tepki olarak doğan Bard (sarışın olan) ve Vegard (esmer olan) Norveçli kardeşlerin çocuklukları Angola ve Mozambik’te geçiyor. Birbirlerine bu kadar bağlı olmalarının nedenini de kardeşler bunu gösteriyorlar. Daha sonra ise Bergen şehrine geri dönüp lisenin hayli aktif ve tanınan öğrencileri arasında yer alıyorlar.

Aslında her şey okul gösterisinde Bard’ı televizyon yetkilisi bir abimizin keşfetmesi ve klişe olan  “seni ünlü yapacağım” demesiyle başlıyor. Bard da bunun üzerine diyor ki “Vegard’sız şuradan şuraya gitmem”. O andan itibaren çeşitli televizyon programları, quiz showlarda “Ylvis” adıyla boy gösteriyorlar. 2011 yıllından çocukluk arkadaşlarının bu kardeşlere katılmasıyla beraber “I kveld med Ylvis” i yaratıyorlar. Bu şovda insanlara yaptıkları şakalardan, kendi çektikleri parody kliplere, danstan, çeşitli ünlülerle röportaja kadar her şeye burunlarını sokuyor ve 3. sezonun başındaki bir bölümde yayınlamak üzere aynı daha önceki parody klipleri gibi olacağını düşündükleri birçoğumuzun bildiği “What Does the Fox say?“i çekiyorlar ve  Youtube’a yüklüyorlar. Zeten sonrası malum…

 

Yaptıkları şakalarla önce Norveç’te daha sonra tüm dünyaya yayılarak büyüyen Ylvis, asansör şakalarıyla da oldukça ses getirmişti. Bu ikilinin bir diğer özelliği ise birden fazla dili konuşabiliyor olmaları ya da çok iyi taklit ediyor olmaları.

Norveçli bilim adamlarına göre günde 2 doz Ylvis alındığı takdirde ruh sağlığında %34’lük iyileşme oluyormuş. O zaman ne yapıyoruz?  Youtube- Gir .Ylvis-Enter.

 

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir