İzlanda Neden Kışın Ziyaret Edilmeli

Iceland (İzlanda), buzullar diyarı denilince akla soğuk geliyor olabilir ama bu cennet ada aslen kışın gezilmeli. Düşünülen kadar da soğuk değil! Aralık aylarında 0 dereceye kadar düşen hava sıcaklığını zaten nerede olursak kaçamayacağımız bir şey hatta bir çok Avrupa ülkesine göre Gulf Stream ve Kutbi Girdap sayesinde kışın İzlanda daha da sıcak! Ayrıca Gayzerler, Şelaleler, Kaplıcalar, Kutup Işıkları gibi ikonik İzlanda özellikleri kışın çok daha güzel.

Ucuzluk!

Son zamanlarda turizm geliri artan İzlanda’ya uçmak çok pahalı. Fakat kışın popüler turizm sezonu olmadığı için çok ucuza uçuşlar bulmak mümkün. Ayrıca bu ucuzluk otelinden, restoranına her alanda karşınıza çıkacak ve keyfinize keyif katacak.

TF-FIP-Icelandair-Boeing-757-200_PlanespottersNet_244718

Kutup Işıkları

Kutup ışıklarını görmek için dünyanın sonuna gitmenize gerek yok, 3 – 4 saatlik bir uçuşla İzlanda’nın başkenti Reykjavik’e ulaşıp kutup ışıklarının tadını çıkarabilirsiniz. NASA raporuna göre bu olağanüstü görsel şölen en iyi kış sezonunda izlenebilir. Havanın soğukluğu, güneş ışınlarına daha iyi tepki verip bize daha büyük ve renkli “aurora borealis” izlememize olanak sağlıyor.

iceland-aurora-borealis_49226_990x742

Jeotermal Havuzlar

İzlanda’nın en iyi yanlarından birisi de yılın her günü açık havuzlarda yüzme şansı bulabiliyor olmanız. Doğal sıcak su kaynaklarının doldurduğu havuzlardan bazıları kaynama derecesine yakın su ile dolu! Sadece başkent Reykjavik 17 tane sıcak su kaynağı kullanan havuza sahip, ayrıca tüm ülkenin her köşesinde tamamen doğal yollarla oluşan havuzlar da var.

Havuzların sıcak su ile beslenmesinin dışında en önemli özellikleri doğal iyileştirici özelliği olan mineralleri. Eğer bu havuzlardan en ünlü olan Blue Lagoon’u internette aratırsanız da ayak tırnaklarından saçlarına kadar beyaz tuz ile kaplı insanlar göreceksiniz.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Earth Bleeds Water (Geothermal Energy in Iceland) 8137881010_c14456fae7_b s0
 Kar arabası ile “Golden Circle”  turları

İzlanda’ya gelen turistlerin en çok talep ettiği etkinliklerden birisi olan Golden Circle turu, İzlanda’nın güneyinden başlayıp Strokkur greyzeri ve Gullfoss şelalesinde son buluyor.

Gullfoss_waterfalls strokkur-geyser-12
 Thorrablot Festivali ve Reykjavik

Ocak ayının sonuna doğru gerçekleşen bu festival, karanlık kış günlerinin yerini uzayan günlere bırakmasını kutlama amacı ile yapılıyor.  Festivalin en güzel yanı ise tüm gün şehrin her sokağında hazırlanan farklı yöresel Viking yemeklerini tatma imkanı! Zaten bu festivalin bir diğer adı da yemek festivali. Yemekler yendikten sonra da geleneksel Viking oyunları ile eğlenceler düzenleniyor.  Festivalin dışında Reykavik şehrinin kış seyri ise harika. Bu yemeklerın yenmesi ve oyunların oynanması ancak Reyjkavik gibi kışın daha güzel olan bir şehirde bu kadar harika olurdu.

Iceland-1208-L Winter-Reykjavik-Iceland-1024x1024-ipad-wallpapers.co reykjavik%201_1


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir