Istanbul Modern Norveç Film Günleri Filmleri

4-7 Aralık’ta Istanbul Modern Sinema ” Norveç Film Günleri ” programı dahilinde gösterime girecek olan filmler hakkında bilgileri, gösterim tarihlerini ve fragmanlarını aşağıda bulabilirsiniz;

The Optimists

Imdb Puanı: 8,1
Gösterim Tarihleri: 4 Aralık Perşembe, 13:00 ve 6 Aralık Cumartesi, 17:00

Yönetmenliğini Gunhild Westhagen Magnor‘un üstlendiği The Optimists (Optimistene) 2013 yapımı film, her hafta düzenli bir şekilde antrenmanlarını yaptıkları halde 30 yıldır hiç gerçek maça çıkamayan bir kadın voleybol takımının, yakışıklı İsveçli erkeklerden oluşan bir takıma karşı ilk maçlarına doğru olan yolculuğunu anlatıyor.

Heart of Lightness

Imdb Puanı: 7,8
Gösterim Tarihleri: 4 Aralık Perşembe, 16:00 ve 7 Aralık Pazar 13:00

Oyun yazarı Henrik Ibsen‘in The Lady From The Sea adlı oyununa film çekmek amacıyla 8 oyuncu ve batmakta olan 1 yönetmenin Norveç Kuzey Kutup bölgesine doğru yolculuğunu anlatan Heart of Lightness (Søvnløs i Lofoten), tüm görselliği ve batmayan güneşi ile bizlere kendini hayran bıraktırıyor.

Blind

Imdb Puanı: 7,3
Gösterim Tarihleri: 4 Aralık Perşembe, 17:00 ve 7 Aralık Pazar, 15:00

Daha önce Başka Sinema‘da ve 33. İstanbul Film Festivali‘nde izleme şansı bulduğumuz Blind, yönetmeni Eskil Vog‘un ilk uzun metrajlı filmi. Görme duyusunu kaybedip eve kapanan, aklını da kaybetmekten korkan bir yazarın yaşadıklarını anlatıyor. Görüntü yönetmenliğini ise Dogtooth‘dan tanıdığımız Thimios Bakatakis üstlenmiş.

In Order of Disappearance

Imdb Puanı: 7,5
Gösterim Tarihleri: 4 Aralık Perşembe, 19:00 ve 6 Aralık Cumartesi, 15:00

Geçimini kar küreyerek sağlayan ve örnek vatandaş seçilen Nils‘in oğlunun yanlışlıkla öldürülmesi üzerine oğlunun intikamını almak isteyen bir babanın hikayesini anlatan In Order of Disappearance (Kraftidioten) geçtiğimiz Filmekimi kapsamında beğenilen filmlerden birisi olmuştu. Kara komedi tadındaki bu filmde ayrıca vegan, çevreci Norveç mafyası ile, geleneksel bir Slav mafyasının karşılaşmasını da görüyoruz.

Amnesia

Imdb Puanı:6,2
Gösterim Tarihleri: 6 Aralık Cumartesi, 13:00 ve 7 Aralık Pazar, 17:00

İkisi de yazar olan Katherine Ødegaard ve Thomas Winther, bir haftasonu hem rahatlamak hem de kitaplarını bitirmek amaçlı tatile gittiklerinde Thomas’ın hafıza kaybını fırsat bilerek ondan ayrılmaya çalışan Katherine’nin tatilde yaşadıklarını anlatıyor.

1 comment
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir