2Ø14 Danimarka: No Mythologies to Follow

2012’de punk grubu MOR ayrıldıktan sonra, YouTube’da yatağının üzerinde kulaklıkla şarkı söyleyen kız olarak tanıdığımız, Danimarka’nın bir başka gülü (Mö), 7 Mart 2014’de yayınladığı No Mythologies to Follow albümü ile 2014’ün en iyi nordik albümlerden olmak dışında, bu yıl dünya genelinde de en iyi albümlerden olmaya aday bir albüm. Say You’ll Be There coverı hariç daha önce yayınladığı parçalar ve yine kendi yazdığı yeni şarkılardan oluşan albüm çok hızlı bir şekilde yayıldı, üstüne bir de hemen Avrupa/ ABD turuna çıktı, bu tur kapsamında kendisini One Love 13‘de de izleme şansı bulmuştuk.

2014 Roskilde Festival‘inin en çok konuşulan ismi olan MØ ayrıca Danimarka Grammy’si diyebileceğimiz Danimarka Müzik Ödüllerinden 4 ödülle döndü. MØ’nün ödül törenindeki canlı performansı;

Albümden yayınlanan ilk müzik videosu olan Don’t Wanna Dance yayınlanalı henüz 10 ay olmuşken, MØ yeni albümü üzerinde çalışmak için konser turuna ara verdi.

Yıl içinde Elliphant ve Iggy Azalea ile düet yapan MØ, kendi albümündeki kadar başarı yakalayamasa da kariyeri için önemli adımlar atmış oldu. Daha sonra Iggy Azalea ile ilk canlı performansı için SNL‘e konuk olan MØ, teknik aksaklıklardan dolayı senkronizasyon sorunu yaşadıktan sonra çok tepki aldığı için bütün tatlılığı ile kendi eli ile yazdığı özür notunu yayınladı.

Son olarak da 2014 yılının en iyi Take Away Show‘larından birisi; “MØ – Never Wanna Know” 3 farklı Paris sokağından istediğinizi seçerek performansı dinleyebilirsiniz;

1 comment
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir