Je Vais Bien, Ne T’en Fais Pas

“Merak etme, ben iyiyim.”

Film ile müziklerinin uyumu ne kadar kuvvetli olursa, o kadar birlikte yer edinirler insanda. Bunun için en iyi örneklerden biri Philippe Lioret’in yönettiği 2006 yapımlı “Je Vais Bien, Ne T’en Fais Pas” bir başka deyişle, “Don’t Worry, I’m Fine”.

Fransız grup Aaron (artificial animals riding on neverland) ‘ın film için yarattığı şarkı “U-turn (Lili)”, beklenmedik bir şekilde, filmden önce duyulup filmin izlenmesini sağladı. Duyulduktan sonra unutulması zor oldu. Geleneği bozmayalım, öncelik müziğin:

Philippe Lioret, dört farklı karakterin bir olay üzerine yaşadıklarını gösteriyor bize. 19 yaşındaki Lili, tatilden döndüğünde abisini evi terk etmiş bulur, onunla iletişim kuramaz ve düştüğü boşlukta babasının bu konudaki sessizliği onu depresyona sürükler. Bu sırada insanlarla olan ilişkisinin, aile yaşamının ve dünyayla olan bağının kavgasını verir Lili. Ama bir gün abisi Loic’den sadece iyi olduğunu haber veren mektuplar gelecektir. Film de ismini bu mektuplardan alıyor bir nevi.

Duygu  ve zerafet yüklü bu filmin başrolünde “Lili” olarak gördüğümüz Melaine Laurent, Marion Cotillard gibi bir “Fransız güzellik” olarak konuşulurken, filmde sadece doğal güzelliği değil, karakterin doğal tavırlarıyla da karşımıza çıkıyor.

Fransız banliyösündeki bir ailenin dramını izlerken, güzel kasaba görüntüleri de eşlik ediyor bize.

Herkesin favoriler listesinde çok sayıda Fransız filmine denk gelemeyiz belki ama bu film o listelerde yer edinecek cinsten.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir